Nya anställda på Enervent Zehnder

Johan Kaurila började som inköps- och logistikchef i maj. Nicolina Mickelsson har förstärkt ekonomiteamet sedan augusti. Vi bad dem berätta hur de första veckorna och månaderna har gått i ventilationsaggregatenas värld.

Johan Kaurila (EM.), Sourcing & Logistics Manager

– Innan Enervent arbetade jag i 11 år på olika befattningar i ett företag som levererar oljebekämpnings- och miljölösningar globalt. Även där ansvarade jag för bland annat projekt relaterade till logistik och lagring. Även om jag trivdes bra är mer än tio år hos samma arbetsgivare ganska lång tid. På Enervent var jag framför allt intresserad av möjligheten att testa nya utmaningar inom ett helt annat område än tidigare.

– I min nuvarande arbetsbeskrivning ingår att kontakta och konkurrensutsätta nya och alternativa leverantörer, samt ansvaret för att dra och utveckla logistikverksamheten. Jag har studerat ekonomi, supply chain management och logistik, så jag är på rätt område. Jag har även läst till idrottsinstruktör på yrkeshögskola vilket innebär att jag även har jobbat med olika saker som rör träning och välmående. På fritiden ger idrotten en viktig motvikt till arbetet.

– De första månaderna har gått bra! Speciellt det pågående SAP-projektet har hållit mig sysselsatt, och jag lär mig mycket nya saker och metoder i det också. Enervent har ett fantastiskt team och redan från första dagen kände jag mig som en del av huset.

Johan rapporterar till Mikael Karlsson som är ansvarig för leverantörskedjan.

Nicolina Mickelsson (EM.), Financial Controller

– Min arbetsbeskrivning är bred. Jag ansvarar bland annat för företagets externa och interna rapportering. Utöver det kommer jag även att ansvara för koncernrapporteringen av vårt norska systerbolag Exvent AS. Jag hann arbeta inom revisionsområdet i mer än 10 år, varav de senaste 8 åren som CGR-revisor i huvudstadsregionen. Nu får jag se hur det är att jobba ”på andra sidan bordet”.

– Enervent intresserade mig eftersom det kombinerar många saker. Det är viktigt för mig att arbeta för ett företag vars produkter jag tror på. Jag lärde mig om lösningar relaterade till bra inomhusluft när vi byggde vårt hus. Vi valde Enervents ventilationsaggregat, så märket var redan bekant. Arbetsuppgifterna är mångsidiga och det internationella ägandet gör arbetsbeskrivningen ännu bredare. Läget är förstås perfekt även för en Borgåbo.

– De första veckorna har gått bra och alla har varit väldigt trevliga. Även om jag bara har varit här några veckor känner jag mig redan som en del av gruppen. Jag hade hört att det bästa med Enervent är de trevliga människorna och den goda lagandan, och det är definitivt sant.

Nicolina rapporterar till Monica Strandell som ansvarar för ekonomi och HR.