Enervent Zehnders nya VD är Thomas Söderholm

Söderholm tillträdde den 11 maj. Söderholm är född i Vasa och har arbetat i Tikkurila Oyj i flera år, senast som VD för det tyska dotterbolaget i sex år. Utöver detta har han lång erfarenhet av olika roller inom både B2B och konsumentverksamhet inom industri, professionella tjänster och internationell handel.

Övergången till Enervent Zehnder berodde på intresse för tekniken och exporthandel.

”Jag kände redan till företagets namn, och när jag bekantade mig bättre med företaget lockade det högteknologiska kunnandet och den långsiktiga exporthandeln såväl som Zehnder-gruppens övertygande ställning på marknaden mig”, säger Thomas Söderholm.

Kommersiellt grepp och utveckling av konkurrenskraft utlovat

Den nya VD säger att han kommer att stärka Enervent Zehnders profil som tillverkare och lösningsleverantör av högkvalitativ ventilationsteknik. ”Vi har alltid producerat den bästa tekniken på marknaden, vilket garanterar inte bara ett hälsosamt och trevligt inomhusklimat, utan också viktig energieffektivitet. Vår konkurrenskraft är god och vi tänker stärka vår kommersiella position, särskilt på våra nordiska huvudmarknader”.

Banden till modergruppen är flexibla. ”Vi har tydliga mål och ganska fria händer att bygga tillväxt i linje med marknaden. Jag ser många möjligheter i det. Vi undersöker hur vi kan öka antalet produkter vi erbjuder från Zehnder Groups sortiment. Till exempel kompletterar vissa kanalprodukter vårt sortiment perfekt”, tillägger han.

”Vi letar också efter konkurrenskraft genom att förnya vårt sortiment av aggregat så att det effektivt tillgodoser våra kunders behov. Nya modeller kommer att landeras lite senare”.

Thomas Söderholm har förvärvat ett brett spektrum av språkkunskaper i internationella uppdrag. Förutom sitt modersmål svenska pratar han flytande finska, engelska, tyska och diskuterar också på franska och japanska. På fritiden engagerar han sig i sport och rör sig aktivt med sin familj på land och till sjöss.