Enervent Zehnders ventilationsaggregat har beviljats finska Nyckelflaggan-märket

Enervent Zehnders ventilationsaggregat har beviljats Nyckelflaggan. Nyckelflaggan är ett ursprungsmärke som beviljas för produkter och tjänster som tillverkas i Finland. Nyckelflaggan kan beviljas produkter eller produktgrupper som är inhemska till minst 50 %.

Enervent Zehnder, som är specialiserad på ventilationslösningar för bostäder, har tillverkat högkvalitativ ventilationsutrustning i Borgå, Finland i nästan 40 år. Många känner till företaget som Enervent. Schweiziska Zehnder Group blev dess ägare 2018.

– Enervent är ett starkt och respekterat varumärke. I decennier har vi tillverkat den bästa tekniken på marknaden för att garantera inte bara ett hälsosamt och behagligt inomhusklimat, utan också viktig energieffektivitet. Med Nyckelflaggan vill vi poängtera vår nordiska bakgrund och vår kunskap om det nordliga klimatet på den internationella marknaden, avslutar vd Thomas Söderholm.

Nyckelflaggan är välkänd i Finland. Majoriteten av finländarna (75 %) anser också att Nyckelflaggan har en positiv effekt på köpbeslut och ungefär hälften kombinerar ansvar med varumärket Nyckelflaggan.

Mer information

Sonja Häggman, marknadschef, Enervent Zehnder Oy, +358 400 230 742, sonja.haggman@enervent.com

Reetta Mentu, marknadschef, Förbundet för finländskt arbete, +358 50 561 5030, reetta.mentu@suomalainentyo.fi

Nyckelflaggan är ett ursprungsmärke för produkter och tjänster tillverkade i Finland. Totalt cirka 5 000 produkter, produktgrupper eller tjänster bär www.suomalainentyo.fi/sv/tjanster/nyckelflaggan