En vår full av bra möten och samtal

Tiden har verkligen gått fort, då vårt jubileumsår redan är halvvägs. Vi firar 40 år i ventilationsbranschen och 20 år verksamhet i Norge i år. I början av året kommunicerade vi i olika kanaler att vi firar i arbetets namn och presenterade samtidigt en öppen inbjudan att samla en egen grupp och besöka vår fabrik i Borgå i Finland. Många har varit intresserade av möjligheten och de senaste månaderna har varit ovanliga, men trevliga och extra hektiska på fabriken.

Få av de bygg-, design- eller byggnadstekniska underhållsproffs som besökt oss har haft möjlighet att bekanta sig med produktion av ventilationsaggregat tidigare, än mindre en finsk sådan. Vi har märkt att vissa till och med är förvånade över att Enervent Zehnders aggregat faktiskt tillverkas från början till slut i Borgå. Vår verksamhet har blivit internationell och ägarna har bytt, men produktionen och produktutvecklingen har stannat på företagets födelseort i Borgå.

Framåt i Enervents anda

Vi har roligt på jobbet och det syns som långa karriärer. Var kommer Enervent Zehnders anda ifrån? Att fråga kan ge olika svar, men det finns saker som upprepas.

  • Våra medarbetare har friheten att agera självständigt – det finns tillit på båda sidor
  • Vår hierarki är låg och interaktionen mellan kollegor och arbetsledare är öppen
  • Produkterna håller hög kvalitet och arbetsuppgifterna runt dem är intressanta
  • Det finns möjlighet att avancera inom företaget och koncernen då kompetensen ökar med åren

Det är också viktigt att företaget och produkterna ständigt utvecklas och svarar mot kundernas krav. Vi är stolta över resultatet. Förra året revolutionerade vi kylningen av bostäder, då vi lanserade vårt Svea ventilationsaggregat som passar in i ett litet utrymme och kan integreras med kompressorkyla. I vår har vi lanserat applikationen iSLa som möjliggör fjärrstyrning. Den starka satsningen på produktutveckling kommer att fortsätta under de kommande decennierna. I framtiden kommer vi att ha ännu mer samarbete med produktutvecklingen på Zehnder Group än tidigare.

Vill du sätta ihop en besöksgrupp från ditt företag så finns det fortfarande möjlighet att besöka oss! Du kan kontakta Jens Krantz, som är försäljningsansvarig i Sverige, via e-post och boka ett besök under hösten.