Hälsningar från norra Sverige

Göran Byströms JBV Ventilationsmontage är känt som ett pålitligt installations- och serviceföretag i Örnsköldsvikstrakten i norra Sverige. Företaget grundades 1988 och är också en av Enervents långvariga distributions- och servicepartners.

Under årtiondenas lopp har Göran varit involverad i ett stort antal olika projekt. Idag är hans kunder mestadels byggare av nya villor och fristående hus.

– Min partner och jag började med att installera ventilationsaggregaten för nya projekt, men efterhand tillkom fler och fler servicekontrakt på utförda installationer.

Som erfaren HVAC-proffs har Görans orubbliga princip varit att bara installera utrustning som han själv skulle använda i sitt eget hem.

– Jag behöver inte annonsera så mycket eftersom vi har varit verksamma i samma område så länge. Ryktet går och nya kunder kommer genom rekommendationer. Vi har till exempel ett välkänt hockeylag här i Örnsköldsvik, och jag har även haft förmånen att installera ventilationsanläggningar hos flera av deras spelare under årens lopp

Enervents fördel i Sverige är ett brett utbud av aggregat

Enervents expertis inom nordliga klimat ger företaget en konkurrensfördel, särskilt på den lokala nordiska marknaden. Göran Byström bekräftar att Enervents aggregat har fått bra feedback från kunderna.

– Jag blev först bekant med Enervents aggregat för cirka 23 år sedan, när vi började installera allt fler privata, mindre anläggningar. Ventilationsaggregaten har modern teknik och tillverkningen har stannat kvar i Finland, vilket säkert har bidragit till att hålla kvaliteten hög. En annan fördel är det mångsidiga utbudet av aggregat. Det är viktigt att ha en lösning för olika storlekar på lokaler och byggnader från samma tillverkare.

Han berättar att det är först på senare år som man riktigt har förstått vikten av ventilationslösningar. Fortfarande möter han ibland kunder som undrar om kostnaden är nödvändig eller onödig.

– Jag brukar säga att bra ventilation är lika viktigt som värme och vatten för en byggnad och dess invånares välbefinnande.