En bra kundupplevelse är resultatet av ett smidigt samarbete

Ett Enervent-ventilationsaggregat har varit installerat i villan i Kyrkslätt, Finland mer än 10 år. Vid ett underhållsbesök visade det sig att det var dags att byta ut aggregatet. Det gamla aggregatet byttes ut mot ett Salla Compact-aggregat – det allra första i historien. Salla Compact har en ny takmonteringsmekanism, speciellt lämplig för trånga utrymmen. Kundens tack går också till LVI-Trios underhållsteam, som hade lyssnat med ett lyhört öra på en skolning hos Enervent Zehnder, då skolaren berättade om kommande innovationer.

Ventilationsaggregatets luftflödeskapacitet och dess placering avgör det bästa alternativet för varje fastighet. Aggregaten är gjorda för att hålla och ett byte av aggregat blir aktuellt bara om man vill ha funktioner som inte kan realiseras med den gamla modellen eller om reservdelar inte längre tillverkas. 

Ett kompetent underhållsteam hittar lösningar på problem

Jani Lepojärvi med familj har bott i den gula villan i över 10 år.

– Vi skaffade ett huspaket med komplett tekniskt utrymme. Där fanns ett Enervent-ventilationsaggregat av modell Pingvin installerat i ett hörn. Under aggregatet är en varmvattenberedare i skåpstil installerad och bredvid finns centraldammsugaren.

– Jag har varit nöjd med installationen och ventilationsaggregatet har varit lättskött. Nu då det hade ett verkligt fel första gången kontaktade jag ett auktoriserat serviceföretag. Jag hade gärna behållit det gamla aggregatet, men nu behövdes en annan typ av lösning, konstaterar han.

– I kundens fall hade ventilationsaggregatets kretskort gått sönder, och motsvarande kretskort finns inte längre tillgänglig på marknaden, säger arbetsledare Niko Salo från LVI-Trio.

Enligt Salo bekräftade besöket på plats att det skulle behövas en hel del demonteringsarbete för att byta ut aggregatet i det trånga tekniska utrymmet. Det fanns också en risk för att varmvattenberedaren kunde gå sönder under utbytet. Det var nödvändigt att hitta en bättre lösning.

Dialogen mellan tillverkaren och partnern gynnar kunden

Enervent Zehnder inbjuder regelbundet sina auktoriserade servicepartners att uppdatera sina produktkunskaper. Förra sommaren, på Borgåfabriken, granskades kommande produktinnovationer under ledning av försäljningsansvarig Ronni Laaksonen.

– Vi var på en utbildningsdag med underhållsmontör Ville Eskola och kom ihåg att en ny takmonteringsmekanism var under utveckling för Salla-ventilationsaggregaten. När kundens problem kom upp kontaktade jag genast Ronni för att fråga, om det går att få ett exemplar av den nya versionen för installation, bekräftar Niko Salo.

Enervent Zehnder gav grönt ljus och Salla Compact-aggregatet med sin förnyade takmonteringsmekanism installerades i Kyrkslätt utan att andra strukturer behövdes demonteras i samma utrymme.

– Jag uppskattar att underhållsföretaget tog vårt ärende på allvar och verkligen ansträngde sig för att hitta den bästa lösningen för vår situation. Det gjorde det möjligt att byta till ett nytt ventilationsaggregat från samma tillverkare utan besvärligt demonteringsarbete. När samarbetet mellan underhållspartnern och tillverkaren fungerar så här smidigt, gynnas kunden framför allt, tackar en nöjd Jani Lepojärvi.

– Vi samlar in feedback från kunder och servicepartners. Tillsammans med nya lösningar fortsätter vi att utveckla aggregatmodeller som redan finns på marknaden. Populära Salla, som lanserades 2018, är det perfekta valet för villor, och den förnyade takmonteringsmekanismen gjorde den ännu bättre, sammanfattar Laaksonen.

Bild: Ronni Laaksonen med Niko Salo och Ville Eskola