Monica Strandell har utsetts till Head of Finance and HR på Enervent Zehnder

Monica Strandell började den 4 juli på Enervent Zehnder som ansvarig för företagets ekonomi och HR. Dessförinnan har hon arbetat länge i internationellt verksamma flygbolags tjänst.

– På den tiden var det ganska lätt att välja yrke. I skolan gillade jag matte och geografi och jag studerade på en svenskspråkig handelsskola. Jag ville kombinera resa och arbete, så ekonomiadministrativa uppgifter på ett flygbolag var så att säga det perfekta alternativet. Senare blev även HR ett ansvarsområde. Siffrorna är viktiga, men personalen ser till att målen uppnås.

Monica tackar för det goda mottagandet hos sin nya arbetsgivare.

– Jag har känt mig välkommen i företaget från första början. Både i Borgå och i Schweiz har alla varit vänliga och hjälpsamma. Jag började jobba när sommarlovet precis hade börjat i Finland, och jag åkte genast till Schweiz för att träffa Zehnders nyckelpersoner. Det var en fantastisk möjlighet, för det är lättare att ta hand om saker som rör ekonomi och HR när man träffat människorna på koncernens huvudkontor på andra sätt än bara genom Teams.

Enligt Monica har det finska företaget precis rätt storlek. Det går att se helheten utifrån sina egna uppgifter. Och viktigast av allt, människor från olika avdelningar lär känna varandra snabbt. Monica rapporterar till vd Thomas Söderholm.

Monica kände inte till Enervent Zehnder och företagets produkter sedan tidigare. I stället säger hon att byggtekniken blivit bekant genom en slump för länge sedan.

– Min pappa jobbade inom det elektriska och min bror har alltid jobbat inom VVS-området. De har förenats bland annat av branschhumor och självklart har jag hört yrkesärenden som rör branschen på andra sätt. Ventilationsaggregat var med andra ord ingen helt ny grej för mig, säger hon.

På fritiden är havet och skogen viktiga inslag och Monica rör på sig mycket. Hon erkänner också att hon är en ivrig skidåkare.